Vennoten

Patrick van der Putten 

Waar het allemaal begon? De uitdaging om te kiezen voor een vak waarin verandering voorop staat. Dan hebben we het zeker over het fiscale recht want niets veranderd zo snel als een belastingwet. Maar er is meer. Mijn persoonlijke drijfveren liggen in het creatief en vernieuwend bezig zijn. Ik word blij van vakinhoudelijke noten om te kraken. Wetten en regels zijn soms strak en star maar je moet ze kennen om “out of the box” te kunnen denken. Om diezelfde wetten en regels juist te gebruiken voor het bereiken van het doel dat je cliënt voor ogen heeft.  

Daarenboven spreekt ook het menselijke aspect mij aan. Wie zit er tegenover mij en wat wil deze persoon bereiken? Waar kan ik hem of haar mee helpen? Omdat het gewoon goed voelt dat je als adviseur iets kan toevoegen, niet alleen vakinhoudelijk maar bovenal als mens. Mensenkennis werkt. Dat is soms namelijk de enige constante factor in ons werkterrein, je werkt met en voor mensen. Zo kun je veel van anderen leren, stimuleren en gestimuleerd worden om je verder te ontwikkelen. In dit vak moet je blijven groeien en dat geeft een vrijheid die ik zeer op prijs stel.  

Jan van Bakel  

Het mooie aan dit vak is dat je nog iedere dag bijleert. En dat leren doe je op verschillende manieren.  Je leert vanuit je vak maar ook van je klanten! Het samenspel met de klant is wat mij als adviseur het meeste uitdaagt. Samen kijken naar wat de klant in zijn/haar situatie vooruit kan brengen of dit nu de onderneming betreft of de persoonlijke situatie.  

Als je adviseert moet het advies bruikbaar zijn, passen bij de wensen en de situatie van de klant en natuurlijk uitvoerbaar. In ons vak is het belangrijk om je te kunnen inleven in de klant zodat je begrijpt wat de eigenlijke vraagstelling is. Dat betekend dat je niet bang moet zijn om iemand een spiegel voor te houden en te confronteren met zijn eigen ideeën. Soms moet je er dus ook niet voor terugschrikken om de confrontatie met de klant aan te gaan. 

Niet om de confrontatie zelf maar om het beste voor je klant te verwezenlijken. Want uiteindelijk moet het zo zijn dat er een win-win situatie ontstaat. Dit kun je alleen maar bereiken door ervoor te zorgen dat je als adviseur laagdrempelig bent en persoonlijk. 

Plezier in je vak is belangrijk om goed te kunnen presteren dat geld voor ons als adviseurs maar ook als team net zo goed als voor u als ondernemer. Het brengt het beste in de mensen naar boven en zorgt voor de beste prestaties bij ons maar ook bij u.